Actueel
Dagboek van deelnemer | Persbericht 11 juli | Persbericht 15 juli
foto: WIG Persbericht, Nijmegen, dinsdag 15 juli 1997

Uitreiking alternatieve kruisjes

Vrijdag 18 juli krijgen de rolstoelgebruikers die de Vierdaagse van Nijmegen hebben volbracht, het alternatieve 'Kruisje' van de Gehandicaptenraad, NEBAS en WIG. De uitreiking vindt plaats op de hoek van het kruispunt Bijleveldsingel-Bernhardstraat (hoek Wedren) om 15.30 uur (vlakbij start- en finishplaats De Vereeniging). De Nijmeegse wethouder W. Hompe (Sociale Zaken, Zorg en Financiën), een vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Gehandicaptenraad-voorzitter J. Troost zullen de uitreiking gezamenlijk op zich nemen. Dan zal ook een voorstel aan de KNBLO worden gedaan om vanaf 1998 een oplossing te vinden voor de controverse rond het Vierdaagsekruis.

Elf rolstoelgebruikers hebben zich aangemeld; wegens ziekte van twee van hen zijn dinsdag 15 juli 1997 negen rolstoelgebruikers van start gegaan. Rolstoelgebruikers nemen dit jaar buiten-regelementair deel aan de Vierdaagse; zijn ontvangen van de KNBLO geen Vierdaagsekruis, maar een certificaat. De Gehandicaptenraad, een bundeling van zestig organisaties van mensen met een handicap, de WIG (Werkgroep Integratie Gehandicapten Nijmegen) en NEBAS, de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten, zijn het oneens met deze ongelijke behandeling van mensen in een rolstoel. De drie organisaties voeren daarom tijdens de 81e Vierdaagse de ludieke actie 'NATUURLIJK verdienen rolstoelgebruikers OOK EEN KRUIS'. Zij hebben een alternatief 'kruisje' laten maken voor rolstoelgebruikers die de voorgeschreven 40 of 50 kilometer hebben afgelegd.

Leden van de pers zijn van harte welkom bij de uitreiking van de alternatieve 'kruisjes'. Tijdens de Vierdaagse kunt u spreken met Jan Troost, voorzitter Gehandicaptenraad, via tel. 030 - 2916666. Ook kunt u spreken met Jos Kersten, coördinator WIG, tel. 024 - 3650100.


Werkgroep Intgratie Gehandicapten
Canisiussingel 19b
6511 TE Nijmegen

Telefoon: 024-3650100
Fax: 024-3226588
E-mail: wig@xs4all.nl


Home Discussie Actueel Argumenten Voorgeschiedenis Achtergrond
WIG - Werkgroep Integratie Gehadicapten, e-mail wig@xs4all.nl
Ontwerp André van Toly.
Voor het laatst veranderd: .